Aanduiding werkgebied in
			Kenia
De streek waar Stichting Ewoi zich op richt is het Turkana district en, voor degenen die de foto's gezien hebben, het is daar het Afrika zoals je het je voorstelt uit de aardrijkskunde boekjes. Het is er heet, droog en dus stoffig en eigenlijk groeit er alleen iets te eten voor de kamelen, geiten en schapen. Vandaar ook dat de Turkana's, zoals de stam heet die dit gebied bevolkt, als nomaden leven.
Het gebied ligt afgelegen, de wegen zijn slecht en men is voor voedsel afhankelijk van transporten uit andere gebieden.

Stichting Ewoi richt zich voornamelijk op 3 doelen voor de Turkana die door familie niet verzorgd worden, in de steek zijn gelaten en/of lichamelijke gebreken hebben, namelijk:

1. Hulp voor ouderen

2. Internaat voor dove kinderen

3. Opvang voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Oma voert kleinkind.
Stichting Ewoi is geheel afhankelijk van vrijwillige donaties van stichtingen, van akties van scholen en van persoonlijke giften.